Cerec banner

Cerec kroon bij Adding

Mist u één of meerdere tanden? Met tandimplantaten is het mogelijk om een blijvend stralende lach te krijgen.

Implantaat consult? Online aanmelden >>

KRONEN EN BRUGGEN

Heeft u een kroon of een brug nodig? Bij Tandartsenpraktijk Adding werken wij met CEREC. Wilt u meer weten over deze digitale methode waarmee wij kronen op maat kunnen maken? Lees dan verder op deze pagina.

VOOR EEN KROON NAAR DE TANDARTS

U kunt ervoor kiezen om een kroon te nemen wanneer uw kies onvoldoende houvast meer biedt aan een vulling of een brug te nemen wanneer u een tand of een kies mist. Bij Tandartsenpraktijk Adding werken wij met de CEREC-methode. Deze computergestuurde behandelmethode maakt het voor de tandarts mogelijk om kronen, onlays en inlays in één keer te maken. Ook bruggen kunnen op deze manier gemaakt worden. Bij de CEREC-methode hoeft u niet meer te 'happen' en is er geen sprake van noodrestauraties.

De CEREC-methode zorgt voor mooie, natuurlijk lijkende kronen. Bent u benieuwd geworden hoe deze behandeling in zijn werk gaat? Dat kunt u hieronder lezen.

Cerec machine
Cerec werkstation

Waarom Cerec?

CEREC is een innovatief systeem waarmee we binnen één bezoek een kroon kunnen maken die perfect aansluit op de kleur van uw eigen tanden. Hierdoor is een noodkroon niet meer nodig. Bovendien hoeft u niet meer twee weken op uw kroon te wachten. Uw CEREC kroon is dezelfde dag klaar.

  • Uw tand of kies binnen één sessie gerestaureerd
  • Geen noodkronen nodig
  • Mooie en duurzame tandrestauraties
  • Gebitsafdrukken maken is overbodig
 

 

CEREC-METHODE BEHANDEL PROCEDURE

Eerst krijgt u een lichte verdoving. Vervolgens wordt er een klein afdrukje gemaakt dat daarna bepoederd wordt. Daarna worden er met een kleine mondcamera foto's gemaakt. Hierna wordt het element beslepen, opnieuw bepoederd en gefotografeerd. De foto's worden door de tandarts in een speciaal computerprogramma bewerkt, totdat de kroon precies de juiste afmetingen en vorm heeft. U kunt meekijken tijdens dit proces. Zo kunt u aangeven uit welke kleur porselein de kroon moet worden geslepen.

De kroon wordt hierna uit het blokje geslepen in een op de computer aangesloten slijpunit. Het ontwerpen en slijpen zal ongeveer 20 minuten tot een half uur in beslag nemen. U kunt deze tijd in de wachtkamer plaatsnemen. Voor het goed en droog verlijmen van de kroon op uw kies wordt er een rubberen lapje om de kies heen geplaatst. Vervolgens wordt de kroon gepast, gelijmd en tenslotte gepolijst.

Stuur ons een bericht